INGREDIENSER:
Äggakaka: 5-6 port.
9 ägg + 4-6 äggulor
4,5 dl vetemjöl
9 dl röd mjölk
2-3 msk salt + 2-2½ msk socker
Fläsk eller bacon samt rårörda lingon
Vispa mjölet och hälften av mjölken tills det klimpar sig.
Tillsätt ägg och äggulor till en degig konsistens.
Tillsätt resten av mjölken. Låt stå och svälla i 2 timmar,
det vinner man mycket på i smaken.
Om möjligt låt stå till nästa dag. Stek
i stekpanna på medelvärme så det blir skivigt
i konsistensen. Rör från botten tills kakan
får en fast konsistens. Vänd den genom att
glida över på tex. ett grytlock. Stekt fläsk
eller bacon och lingonsylt till (rårörda). Detta är ett
mycket gott recept på äggakaka från
Brösarps Gästgifveri på Österlen.
http://www.brosarpsgastgifveri.se/
Bon appétit!
Det är ju så härlig läsning! Tänk att ha en egen Äggakakaambassadör! Tack önskar Hanna Cederberg med Brösarps Gästgifveri
SvaraRaderaSka det verkligen vara så mycket salt? Gjorde den nyss och tyckte den blev extremt salt.
SvaraRaderaDet har nog blivit något fel i detta receptet. Det är precis som någon skriver det är alldeles för mycket salt. Här hittar ni det riktigt receptet från oss; https://www.skanemejerier.se/recept/skansk-aggakaka-med-knaperstekt-flask-och-rarorda-lingon/
SvaraRaderaMed vänliga hälsningar,
Malin Jönsson
Köksmästare på Brösarp Gästgifveri & SPA